Budincă de pâine cu ciocolată
Ni se întâmplă des să ne rămână pâine sau diverse deserturi (chec, cozonac, croissant), pe care sfârşim prin a le arunca. Cu această reţetă, nu numai că evităm risipa alimentară, dar ne vom bucura de un desert absolut minunat, făcut chiar din resturi.
Ingrediente
350 g felii de pâine toast albă, mai veche (sau cozonac vechi, chec, crroissant)
150 g fulgi de ciocolată
1 lingură unt
5 ouă
600 ml lapte
200 g zahăr brun
1 linguriţă esenţă de rom sau vanilie
1 praf de sare
Preîncălzeşti cuptorul la 170 °C. Ungi o tavă cu unt, apoi aşezi feliile de pâine. Într-un bol, amesteci cu un tel, laptele cu ouăle, zahărul, esenţa preferată şi sarea. Torni compoziţia peste pâine şi laşi deoparte 10-15 minute, până ce lichidul e absorbit.
Adaugi jumătate din cantitatea de fulgi de ciocolată peste pâine şi amesteci uşor, apoi presari restul de ciocolată deasupra. Dai tava la cuptor 30-40 de minute, până capătă o crustă aurie. Serveşti budinca de pâine cu îngheţată sau cu sos de caramel şi o decorezi după imaginaţie.
FOTO Shutterstock