Budincă de peşte cu spanac
Ştiai că spanacul este un superaliment, care conţine multe substanţe nutritive, dar are puţine calorii? Frunzele de spanac sunt importante pentru sănătatea sistemului osos şi îi oferă corpului proteine, fier, vitamine şi minerale. Dacă mănânci spanac, te vei bucura de multe beneficii: ţine sub control nivelul glocozei din sânge şi scade tensiunea arterială, precum şi riscul de astm.
Ingrediente (1 tavă)
4 fileuri de peşte alb
500 g cartofi curăţaţi
4 ouă
250 g smântână
400 g brânză de vaci
100 g unt
50 g făină
1 kg spanac proaspăt
50 g unt
1 praf sare
150 g caşcaval ras
2 ouă
4 linguri smântână
pesmet
Mod de preparare Pentru soteul de spanac, speli frunzele şi le pui la fiert în apă clocotită şi sare. Când s-au făcut, scurgi apa, strecori şi adaugi untul peste ele.
Cureţi cartofii, îi fierbi în apă clocotită, cu sare. Îi scurgi şi îi zdrobeşti cu furculiţa. Adaugi brânza de vaci şi o pasezi bine cu cartofii. Torni smântâna, gălbenuşurile, presari făina şi sarea după gust. Baţi albuşurile într-o spumă tare şi le încorporezi, amestecând uşor.
Torni soteul de spanac pe fundul unei tăvi tapetate, peste el aşezi fileurile de peşte alb, apoi amestecul cu cartofi. Amesteci caşcavalul ras cu 2 ouă şi 4 linguri smântână şi torni în tavă, apoi o dai la cuptorul încins, în prealabil, 30 de minute, până se rumeneşte bine.