Budincă din franzelă

10 iunie 2013   Rețete

Când ţi-e poftă de ceva bun şi vrei să prepari rapid un desert, pe care să-l savurezi cu plăcere alături de familie, poţi lua în calcul această reţetă de budincă din franzelă.

Ingrediente

1 franzelă 500 g brânză de vaci 6 ouă 25 g unt moale 500 ml lapte dulce 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat

Preparare

Baţi 4 ouă cu telul până devin spumoase. Torni peste ele, „în fir subţire”, bătând continuu, laptele amestecat cu jumătate din zahăr şi cu zahărul vanilat. Jumătate de franzelă o tai felii mai groase.

Cealaltă jumătate o tai în bucăţi. Feliile mari le înmoi în amestecul de lapte, apoi le pui într-un vas termorezistent uns cu unt.

Amesteci brânza cu 100 g de zahăr şi cu cele două ouă rămase. Torni crema peste feliile de pâine. Peste cremă aşezi bucăţile de pâine rămase. Torni amestecul de lapte în vas.

Laşi câteva minute şi introduci la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Porţionezi budinca în tavă şi o serveşti caldă sau rece, presărată cu scorţişoară.

Mai multe