Budincă din orez şi dovlecei
Săţios şi uşor de preparat, orezul poate fi pregătit în fel şi chip. Dacă te-ai plictisit de pilaful clasic, încearcă această reţetă. E deosebită!
250 g orez
2 dovlecei medii
3 ouă
200 ml smântână de gătit (20% grăsime)
1 lingură unt
1 legătură mărar
sare
piper
Speli orezul şi îl fierbi în apă cu puţină sare, apoi îl scurgi şi îl laşi la răcit. Între timp, speli dovleceii, îndepărtezi capetele, îi dai prin răzătoare şi îi scurgi bine.
Baţi ouăle cu sare şi piper, după gust, apoi torni smântâna şi încorporezi dovleceii, orezul răcit şi mărarul tocat.
Ungi cu unt o tavă termorezistentă şi răstorni compoziţia, o nivelezi şi o dai la cuptorul preîncălzit. Coci budinca 30-0 de minute, la 180 °C, până se rumenete. O serveşti caldă sau rece.
FOTO Shutterstock