Budincă specială de spaghete
O să faci impresie extraordinară cu această budincă specială de spaghete!
De ce ai nevoie ca să faci budincă specială de spaghete:
600 ml smântână grasă
4 ouă mari
sare
piper negru măcinat
60 g brânză tare, rasă
60 g brânză de capră, tăiată cuburi
2 mâini mari de spanac, spălat, uscat şi tocat mare
1 ardei iute verde, cu seminţele scoase şi tocat fin
140 g roşii, tăiate mare
400 g spaghete, proaspăt fierte
unt
ulei de măsline
câteva crenguţe de salvie verde, de pe care culegi frunzele
Preîncălzeşti cuptorul la 180°C. Într-un castron mare, baţi smântâna şi ouăle cu un praf bun de sare şi piper. Adaugi brânza rasă, cea mai mare parte a brânzei de capră, spanacul, ardeiul iute, roşiile şi spaghetele fierte. Amesteci uşor ca să se combine. Topeşti untul într-o cratiţă termorezistentă, astfel încât tot fundul ei să fie uns. Încet torni amestecul de spaghete şi agiţi cratiţa pentru a omogeniza amestecul.
Dai la cuptorul fierbinte timp de 30 minute, până când face crustă deasupra. În acest moment, o scoţi din cuptor şi cu capătul unei linguri faci mici adâncituri pe suprafaţa budincii. Afunzi frunzele de salvie în puţin ulei de măsline şi înfigi câte una cu un mic cub din restul de brânză deasupra. Dai din nou la cuptor şi mai ţii încă 10 minute până se rumeneşte şi devine crocantă. Scoţi şi laşi să stea câteva minute. Tai felii groase şi serveşti cu o salată de crudităţi sau verdeţuri proaspete alături.
Sursa: https://www.jamieoliver.com