Burger cu peşte
Carnea slabă de peşte este ideală în diete, oferind organismului aportul necesar de substanţe nutritive, dar puţine calorii. Combin-o cu un sos uşor şi salate şi vei avea un preparat gustos şi sănătos.
Ingrediente
2 chifle
300 g file cod, fără oase şi piele
1 lingură ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie
½ linguriţă fulgi chili
1 lingură maioneză dietetică
1 lingură iaurt
2 frunze salată creaţă
frunze rucola
mărar proaspăt, pentru decor
sare
piper
Speli peştele, îl usuci cu şerveţele, îl ungi cu ulei, apoi îl condimentezi cu sare şi piper, după gust. Îl tai în două şi rumeneşti bucăţile pe grătar sau într-o tigaie grill, câte 2-3 minute pe ficare parte. Amesteci maioneza cu iaurtul.
Tai chiflele jumătăţi şi asamblezi burgerii: o frunza de salată, frunzuliţe de mărar, fileul de peşte stropit cu zeamă de lămâie şi presărat cu fulgi de chili, frunze de rucola, sos de maioneză şi finalizezi cu felia de chiflă rămasă.
Serveşti burgerii cu salata şi garnitura preferată.
FOTO Shutterstock