Camembert la cuptor
Dacă îţi plac brânzeturile cu mucegai nobil, iată un antreu elegant. Francezii au aproximativ 1.600 de sortimente de brânză, printre care celebra Camembert. Originară din satul francez Camembert, din Normandia, a apărut la sfârşitul secolului al XVIII-lea şi ar fi fost creată de localnica Marie Harel, sub îndrumarea unui preot. Este o brânză moale, din lapte de vacă, are o crustă de mucegai nobil, forma rotundă şi culoarea albă.
Ingrediente
1 rotiţă Camembert (250 g)
2 căţei de usturoi
1 lingură ulei de măsline
1 crenguţă rozmarin verde
Crestezi rotiţa de Camembert sub formă de romburi, cu vârful unui cuţit. Cureţi căţeii de usturoi, îi tai felii subţiri şi introduci feliile în crestături, împreună cu frunzuliţele de rozmarin.
Aşezi brânza într-o tavă cu hârtie de copt, o stropeşti cu uleiul de măsline şi o dai la cuptor aproximativ 20 de minute, la 180 °C. Serveşti antreul cald, cu pâine prăjită şi, dacă doreşti, cu miere sau cu dulceaţă.
FOTO Shutterstock