Caponata siciliană cu legume şi măsline
Această tocăniţă mediteraneeană cu legume, ierburi aromatice şi măsline e simplă, dar plină de arome. Astfel, din ingrediente simple, dar de calitate, obţii o delicioasă mâncare de post.
Ingrediente
1 vânătă medie
1 dovlecel mediu
2 tulpini ţelină
100 g măsline, după preferinţă
1 lingură capere
1 ardei gras roşu
1 ceapă mare
100 ml ulei
4 linguri ulei de măsline
100 g roşii cuburi din conservă
100 ml vin alb
1 lingură zahăr
sare
piper
1 crenguţă busuioc proaspăt
Cureţi şi speli toate legumele. Tai vânăta cuburi, presari sare şi o laşi la scurs 15 minute. O ştergi cu prosoape de hârtie şi o pui la prăjit în ulei, până ce e rumenită pe toate părţile, apoi o dai deoparte.
Tai ceapa julien şi o căleşti în uleiul de măsline până devine sticloasă, apoi adaugi tulpinile de ţelină feliate, ardeiul gras
tăiat, dovlecelul făcut cuburi şi vânăta prăjită. Condimentezi cu sare, piper şi zahăr, apoi torni vinul, roşiile din conservă şi laşi să fiarbă până ce scade sosul. Adaugi caperele şi măslinele şi mai fierbi 5 minute, să se întrepătrundă aromele. 3Serveşti caponata caldă, presărată cu busuioc proaspăt tocat.
FOTO Shutterstock