Cartofi cu bacon la cuptor

22 decembrie 2021   Rețete

Cartofii sunt garnitura preferată a tuturor, iar aceştia, bine condimentaţi şi înveliţi în bacon, duc la alt nivel cartofii la cuptor. Sunt garnitura perfectă la masa de Sărbătoare, alături de o friptură din carne slabă şi de murături sau un sos.

Ingrediente

12 cartofi medii

12 felii baon

1 linguriţă boia dulce

1 linguriţă usturoi granulat

2 linguri ulei de măsline

1-2 rămurele rozmarin verde

sare

piper

Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în apă cu un praf de sare. Când sunt pe jumătate gata, îi scurgi şi îi laşi la răcorit. Pui într-un bol uleiul de măsline, boiaua dulce, usturoiul granulat, sare şi piper, după gust. Adaugi cartofii şi amesteci bine, apoi înfăşori fiecare cartof într-o felie de bacon.

Îi aşezi într-o tavă, adaugi rozmarinul şi dai tava la cuptorul preîncălzit, la 170 °C, până ce cartofii sunt făcuţi şi baconul e rumenit. Îi serveşti ca garnitură alături de o friptură din carne slabă, de pui sau de curcan.

Mai multe