Cartofi cu legume la cuptor
Cartofi noi, cu legume şi brânză - iată o cină excelentă!
De ce ai nevoie ca să prepari cartofi cu legume la cuptor:
1 kg cartofi noi sare 2-3 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei 2 ardei graşi 150 g brânză telemea 100 g măsline 1 legătură ceapă verde 2 ardei iuţi
Cum prepari cartofi cu legume la cuptor:
Speli cartofii sub jet de apă cu un burete nou de bucătărie, aspru. Îi tai pe lung, îi pui în apă cu sare şi îi fierbi 10-15 minute.
Îi scoţi şi îi răstorni într-o tavă. Adaugi usturoiul zdrobit, uleiul, îi amesteci şi îi dai la cuptor, până capătă o crustă frumoasă.
Spre final, adaugi ardeii graşi tăiaţi fâşii. Îi mai ţii câteva minute şi îi scoţi. Îi laşi să se răcorească, fărâmiţezi brânza şi o presari
peste ei, apoi pui măslinele, ceapa verde, tăiată rondele şi, dacă vrei, ardeii iuţi.