Chec cu cafea şi miere, de post

3 aprilie 2017   Rețete

Un desert de post, cu aromă de cafea şi miere, care se prepară uşor şi nu necesită multe ingrediente.

De ce ai nevoie pentru a pregati chec cu cafea şi miere

250 ml cafea fiartă

2 linguri miere

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

300 g făină albă

50 g zahăr

1 praf de sare

nuci mărunţite, opţional

De ce ai nevoie pentru a pregăti chec cu cafea şi miere

Încălzeşti cuptorul la 180 de grade. Laşi cafeaua fiartă să se răcească 10 minute, o strecori, apoi adaugi în ea zaharul şi mierea, până se dizolvă complet. O torni într-un bol şi presari în ea treptat făina şi nuca mărunţită, după gust. Amesteci cu un tel.

Torni aluatul într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptor timp de 1 oră. Dacă se rumeneşte prea tare la suprafaţă, acoperi cu o folie de aluminiu. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa http://cookingandmore.com

Mai multe