Chec cu fructe uscate şi bezea
Iată o reţetă pentru un desert potrivit sezonului rece şi nu numai.
De ce ai nevoie ca să faci chec cu fructe uscate şi bezea:
160 g zahăr 100 g unt 2 ouă 240 g făină 1 ½ linguriţă praf de copt 1 praf sare 180 ml lapte 200 g fructe uscate Pentru bezea 4 albuşuri 250 g zahăr Pentru decor fulgi de fistic
Cum prepari chec cu fructe uscate si bezea:
Baţi untul moale cu zahărul până devin spumă, aproximativ 5 minute. Adaugi ouăle pe rând şi continui să mixezi. Separat, amesteci făina cernută cu sarea şi cu praful de copt. Combini ingredientele uscate cu cele umede. Torni laptele. La final, pui fructele uscate tăiate cubuleţe. Torni aluatul într-o tavă rotundă, tapetată. Coci prăjitura 35 de minute în cuptorul încins. Pentru bezea, baţi albuşurile cu zahărul până devin spumă. Torni crema de bezea peste prăjitură şi o mai laşi la cuptor până se rumeneşte bezeaua. O serveşti decorată cu fulgi de fistic.