Cheesecake fără coacere
Dacă nu vrei un deset tradiţional la masa de Paşte, poţi înlocui pasca cu acest cheesecake delicios, preparat la rece.
Ingrediente
Pentru blat
- 150 g biscuiţi oreo
- 40 g unt
Pentru cremă
- 500 g cremă de brânză
- 65 g zahăr
- esenţă de vanilie
- 240 g frişcă bătută
- 15 biscuiţi Oreo
Tapetezi cu hârtie de copt o formă de tort cu inel detaşabil. Mărunţeşti biscuiţii în blender şi topeşti untul, apoi îi omogenizezi şi îi pui în formă. Nivelezi şi presezi cu o lingură, apoi dai la rece blatul pentru cel puţin o oră.
Mixezi crema de brânză cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, apoi încorporezi frişca bătută şi esenţă de vanilie, după gust. Rupi 5 biscuiţi Oreo în bucăţi mici pe care le adaugi în compoziţia de brânză. Torni crema peste blat, o nivelezi şi-l dai din nou la rece pentru cel puţin 2 ore.
Înainte să serveşti, decorezi cheesecake-ul cu biscuiţii rămaşi pe care i-ai rupt în prealabil.
FOTO: Shutterstock