Chiftele de cartofi cu brânză şi verdeaţă
Aceste chifteluţe sunt perfecte de făcut atunci când ai musafiri înfometaţi să trebuie să le „păcăleşti” foamea. Chifteluţele de cartofi cu brânză sunt delicioase, fie că le serveşti ca aperitiv sau ca garnitură lângă o friptură.
Ingrediente pentru chiftele de cartofi cu brânză şi verdeaţă:
500 g cartofi 100 g brânză telemea 100 g caşcaval 2 ouă 4 linguri făină 2 căţei de usturoi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 3 fire ceapă verde 200 g bacon 1-2 linguri bulion 1 linguriţă sare
Mod de preparare pentru chiftele de cartofi cu brânză:
Cureţi cartofii de coajă, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, îi zdrobeşti cu furculiţa şi îi amesteci cu brţnza şi caşcavalul date prin răzătoare, usturoiul pisat şi verdeţurile tăiate mărunt. Adaugi ouăle şi făina şi amesteci bine.
Formezi chifteluţe pe care le aplatizezi şi le aşezi pe o tavă cu hârtie de copt. Le ungi cu bulion şi presari baconul tăiat