Chiftele de crab cu maioneză şi mărar

10 ianuarie 2014   Rețete

O reţetă perfectă pentru o zi specială. Garantăm că invitaţii vor fi foarte impresionaţi.

Ingrediente:

250 de grame de cartofi daţi prin răzătoare

300 de grame de carne de crab

o lingură de capere tocate mărunt

2 cepe verzi tocate mărunt

coaja şi zeama de la o lămâie

mărar tăiat mărunt

4 linguri de maioneză

2 linguri de făină

un ou bătut

85 de grame de pesmet

ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii în apă cu sare timp de 15 minute. Goliţi recipientul de apă, zdrobiţi-i şi lăsaţi-i la răcit. Într-un bol mare, amestecaţi carnea de crab, caperele, ceapa, coaja şi jumătate din cantitatea de zeamă de lămâie cu jumătate din cantitatea de mărar. Turnaţi compoziţia peste cartofii zdrobiţi şi formaţi biluţe pe care le veţi lăsa 20 de minute la frigider. Amestecaţi maioneza cu restul de zeamă de lămâie şi mărar. Depozitaţi-o la frigider pentru mai târziu. Pe 3 farfurii separate, puneţi făina, ouăle şi pesmetul. Treceţi chifteluţele de crab prin ele, în această ordine. Turnaţi ulei într-o tigaie şi prăjiţi chiftelele câte 3 minute pe fiecare parte, apoi transferaţi-le pe serveţele de hârtie.

Foto: bbcgoodfood.com

Mai multe