Chiftele de năut cu usturoi
Acum 7500 de ani î.e.n., populaţia din Orientul Mijlociu de azi consuma năut, iar datarea cu carbon efectuată asupra unor boabe găsite în sudul Franţei a indicat anul 6790 î.e.n. ca perioadă de consum. Impresionant, nu? Există două feluri de năut, alb şi verde, mult mai răspândit fiind cel alb.Dacă ţi-e teamă că nu se vor închega ingredientele pentru chiftele de năut cu usturoi, poţi adăuga şi un ou care să lege mai bine.
Chiftele de năut cu usturoi - Ingrediente
1 cană de năut fiert şi răcit 1 ceapă mare tocată mărunt 2 căţei de usturoi 3 linguri de pătrunjel tocat 1 linguriţă coriandru 1 linguriţă cumin 2 linguri făină sare piper ulei pentru prăjit
Chiftele de năut cu usturoi - Mod de preparare
Pui toate ingredientele în blender şi le mixezi. Din pasta rezultată formezi cu mâna umedă chiftele de mărimea unei mingi de ping-pong. Le aplatizezi uşor şi le pui la prăjit. Le serveşti calde cu humus şi lipie.