Chiftele de varză murată

21 ianuarie 2020   Rețete

În sezonul rece, varza murată este alimentul ideal, pentru că este plină de vitamine şi, mai ales, gustoasă. Cu aceste chifteluţe dorim să-ţi aducem în farfurie savoarea şi gustul ei inegalabil.

  • 1 kg varză murată
  • 2 ouă
  • 3-4 linguri făină
  • 1 ceapă
  • piper, după gust
  • 1 legătură mărar
  • ulei, pentru prăjit
  •  mărar tocat
  • 200 g iaurt cremos
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • ½ lingură zeamă de lămâie

Laşi varza la desărat în apă rece câteva ore. O scurgi foarte bine, îndepărtezi nervurile groase, apoi o tai fideluţă. Adaugi ouăle, făina, ceapa mărunţită, piperul şi mărarul tocat.

Cu o lingură, formezi chiftele pe care le prăjeşti în ulei. Le scoţi pe şerveţele de hârtie.

Pentru sos, amesteci iaurtul cu zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, mărarul şi sare, după gust. 

Serveşti chiftelele fierbinţi, cu sosul de iaurt.

FOTO: Shutterstock

Mai multe