Chiftele din cartofi cu leurdă şi ceapă verde
Primăvara ne oferă în dar nenumărate minuni din grădina ei, printre care şi leurda, şi ceapa verde. Îţi propunem o reţetă delicioasă de chiftele în care adaugi ingrediente de sezon.
Ingrediente
- 4 cartofi medii
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură leurdă
- 1 ou
- 40 g făină
- 100 g caşcaval ras
- 1 linguriţă boia dulce
- sare, după gust
- piper, după gust
- ulei, pentru prăjit
- verdeaţă preferată, pentru decor
Mod de preparare
Cureţi, speli şi dai prin răzătoarea mare cartofii. Îi scurgi foarte bine şi îi pui într-un bol mai mare. Cureţi, speli şi toci mărunt ceapa verde şi leurda. Le adaugi peste cartofi împreună cu făina, oul, caşcavalul ras, boiaua dulce, sarea şi piperul după gust. Amesteci compoziţia.
Încingi uleiul într-o tigaie. Prăjeşti, la foc mediu prima tură de chiftele, timp de câteva minute, pe ambele părţi, până se rumenesc. Repeţi procesul până termini compoziţia. Le scurgi de ulei şi le dai deoparte, pe un şervet de bucătărie.
Serveşti chiftelele calde sau reci, cu sosul şi verdeaţa preferate.
Foto: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Chiftele de cartofi cu brânză şi verdeaţă.
Chiftele de cartofi cu brânză şi verdeaţă