Chifteluţe de porc în sos alb
Cele mai delicioase chifteluţe sunt cele servite cu sos, iar reţeta cea mai bună ţi-o dăm noi! Încearcă-le şi convinge-te!
De ce ai nevoie
Pentru chifteluţe
100 g pesmet
60 g smântână
500 g carne de porc
sare
piper
oregano
2 căţei de usturoi
1 ceapă roşie, mică
1 ou
ulei, pentru prăjit
Pentru sos
350 ml supă de carne
125 ml smântână
4 linguri amidon
pătrunjel
Cum se prepară chifteluţele
Combini pesmetul cu smântâna şi laşi câteva minute să se înmoaie. Adaugi carnea tocată, condimentele, usturoiul pisat, ceapa tocată şi oul. Omogenizezi şi formezi chiftelele, apoi le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe şervete pentru a se absorbi excesul de ulei.
Pentru sos, pui supa în tigaia în care au fost chiftelele şi amesteci. Adaugi smântâna, amidonul şi amesteci până când se îngroaşă sosul. Pui chiftelele înapoi în tigaie, le mai laşi 1-2 minute şi presari pătrunjel tocat.