Chifteluţe de pui cu cartofi natur

26 mai 2018   Rețete

Chifteluţele de pui sunt foarte gustoase şi săţioase. Serveşte-le cu o porţie de cartofi natur asezonată cu mărar, pentru un plus de savoare!

Ingrediente Pentru chifteluţe: 400 g piept de pui, tocat 2 ouă 50 g pesmet sare piper făină ulei, pentru prăjit Pentru cartofii natur: 8 cartofi noi apă sare piper 1 lingură unt mărar tocat Pentru sos: ½ cană vin alb sec 1 ceapă tăiată fin 1 cană smântână grasă 2 linguri muştar 2 linguri boabe de muştar 100 g mazăre sotată 1 lingură mărar tocat sare piper

Mod de preparare

Pentru chifteluţe, amesteci carnea tocată cu ouăle şi pesmetul, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi frămânţi compoziţia cu mâinile, până la omogenizare. Formezi chiftele de aceeaşi mărime, le dai prin făină şi le prăjeşti într-o cantitate suficientă de ulei, până se rumenesc. Le scoţi pe

hârtie absorbantă şi le laşi să se răcească.

Pentru sos, fierbi vinul alb cu ceapa, la foc mare, până se evaporă lichidul. Reduci flacăra, adaugi smântâna şi fierbi la foc mic până scade sosul. Adaugi muştarul, boabele de muştar, mazărea şi mărarul. Mai ţii pe foc mic 2 minute, ca să se combine aromele. Condimentezi sosul cu sare şi piper, după gust. Dai deoparte, ca să se răcească. Freci cartofii cu sare grunjoasă, îi speli bine şi îi tai jumătăţi sau sferturi. Îi pui într-un vas cu apă şi puţină sare şi îi fierbi 15 minute până se înmoaie. Scurgi apa şi îi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi untul şi mărar verde, după gust, şi îi serveşti cu chifteluţe şi cu sos cald.

Mai multe