Chifteluţe de pui cu sos de caşcaval şi cartofi noi
Suntem fani chifteluţe însoţite de diverse sosuri şi garnituri. Azi avem nişte chifteluţe de pui cu sos de caşcaval. Am pus şi nişte cartofi noi fierţi ca garnitură. Delicios!
Ingrediente
Pentru chifteluţe 1 piept de pui tocat 1 ou 1 morcov mic 1 ceapă mică 1 lingură pătrunjel verde tocat sare piper
1 cană lapte
100 g caşcaval
1 linguriţă unt
1 linguriţă făină
½ linguriţă chimen
sare
piper
500 g cartofi noi
Mod de preparare
Amesteci carnea tocată cu morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, ceapa rasă, oul bătut ca pentru omletă, pătrunjelul tocat, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută
modelezi chifteluţe lunguieţe, pe care le fierbi în apă cu puţină sare. Când sunt gata, le scoţi cu spumiera şi le păstrezi calde până în momentul servirii. Amesteci laptele cu
făina, untul, caşcavalul ras, chimenul, pui pe foc mic şi dai în câteva clocote, după care condimentezi sosul cu sare şi piper. Separat, fierbi cartofii noi spălaţi foarte bine în apă cu sare şi îi serveşti garnitură la chifteluţe, peste care torni sosul de caşcaval.