Ciorbă acră de pui cu orez

1 septembrie 2015   Rețete

Cultivat în Asia de mii de ani, orezul este de departe cea mai sănătoasă cereală. Există peste 3000 de soiuri şi varietăţi de orez, printre care se numără basmati, cel brun, sălbatic ori roşu. În tărâţele de orez se găseşte cea mai mare parte a antioxidanţilor, a vitaminei E. De asemenea tărâţa de orez contribuie la scăderea nivelului de glucoză din sânge. Pentru tine avem astăzi umrătoarea propunere de reţetă: ciorbă acră de pui cu orez.

Ciorbă acră de pui cu orez - Ingrediente

1 piept de pui 1l apă 1/2 l borş 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel şi 1 legătură mărar 1 ceaşcă orez 1 ceapă 1-2 ardei graşi 2 roşii 1 gălbenuş 2 linguri smântână

Ciorbă acră de pui cu orez - Mod de preparare

Se pun la fiert într-un litru de apă, zarzavaturile, ceapa şi ceşcuţa de orez. După ce au fiert, se pune carnea tăiată în patru. După ce fierb, se adaugă borşul. Ciorba de pui se poate acri numai cu roşii. După ce ciorba a fiert, se adaugă gălbenuşul şi smântâna, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt. Se acoperă şi se ia de pe foc.

Mai multe