Ciorbă cu varză murată şi cârnaţi
Ciorbele sunt în ADN-ul românilor. Suntem obişnuiţi cu ele de mici şi nu concepem o masă fară acest fel de mâncare. Această reţetă adună într-un bol toată savoarea din carne şi legume, e săţioasă şi reconfortantă. Încearc-o!
Ingrediente
1 varză acră mică (1 kg)
3 cartofi medii
1 ceapă albă
500 g cârnaţi groşi, semiafumaţi
50 g pastă de tomate
2-3 linguri ulei
1 linguriţă boia dulce
1 linguriţă zahăr
sare
Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei, câteva minute, până se înmoaie. Adaugi varza tocată, torni 3 l de apă şi fierbi sub capac, la foc mediu, aproximativ o oră.
Pui cartofii cuburi, cârnaţii tăiaţi felii, bulionul şi condimentezi cu sare, după gust, zahăr şi boia dulce. Continui fierberea aproximativ 20 de minute, până ce cartofii şi cârnaţii s-au gătit.
Serveşti ciorba caldă, cu pâine neagră şi, dacă doreşti, cu ardei iute şi smântână.
FOTO Shutterstock