Ciorbă de fasole
Postul Paştelui începe pe 3 martie şi ţine până pe 19 aprilie, de aceea v-am pregătit o reţetă clasică, dar foarte hrănitoare. Cu siguranţă această ciorbă de fasole va fi binevenită pentru toată lumea.
Ingrediente: 150 – 200 g fasole 2 morcovi 1 legătură pătrunjel un ardei gras 2 roşii 150 g sfeclă roşie borş zeamă de castraveţi suc de roşii (sau oţet) zeamă de lămâie o legătură leuştean 1 ţelină o ramură de cimbru sare piper
Mod de preparare:
Se pune fasolea într-o oală mare, se adaugă apă rece cât cuprinde şi se fierbe.
Zarzavatul şi ceapa se dau pe răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute în 50 ml ulei sau unt şi se adaugă în oala cu fasole. Când fasolea este bine fiartă, se pune ardeiul tăiat felii subţiri, roşiile tăiate şi sfecla rasă prin răzătoarea cu găuri mari. Se fierb încă 30 de minute. Se adaugă sare, piper şi restul ingredientelor. Dacă ciorba de fasole este prea deasă se completează cu apă.
La sfârşit se acreşte ciorba de fasole, se adaugă frunzele de leuştean şi ţelină tăiate mărunt. Ciorbă de fasole se poate servi şi rece.
Ciorba de fasole maramureseana
Ciorba de fasole maramureseana
Foto: pinterest.com