Ciorbă de fasole cu afumătură

14 octombrie 2017   Rețete

Prepară un fel de mâncare pe care îl poţi pregăti pentru orice meniu.

Ingrediente

400 g fasole boabe albă 1 ciolan afumat mic (400 g) 1 morcov mare 100 g ţelină 300 ml pulpă de roşii tăiată mărunt 2 linguri ulei 1 rădăcină de pătrunjel 1 crenguţă de cimbru 2-3 frunze de salvie 500 ml borş de casă pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare

Alegi fasolea, o speli în mai multe ape şi o laşi acoperită cu apă rece de seara până dimineaţa. A doua zi, scurgi fasolea, o clăteşti şi o fierbi în două ape pe care le scurgi. În cea de-a treia apă, fierbi fasolea până când este aproape gata. Separat, fierbi ciolanul până când este bine pătruns. Adaugi zarzavaturile curăţate şi tăiate după preferinţă, ­cele două linguri de ulei, ciolanul tăiat bucăţele şi puţină zeamă în care a fiert. Adaugi crenguţa de cimbru şi frunzele de salvie. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă, la foc mic, 15-20 de minute.Adaugi pulpa de roşii, potriveşti gustul de sare, piper şi, după cinci minute, acreşti cu borşul fiert separat. Presari pătrunjel verde, tocat mărunt. O serveşti caldă, cu ardei iute sau cu smântână, după preferinţă.

Mai multe