Ciorbă de miel
Nimic nu se compară cu o ciorbă de miel servită împreună cu familia în ziua de Paşte.
Ingrediente:
1 cap de miel ½ kg coaste 2 morcovi 6-8 cepe verzi 4 fire usturoi cu frunze 1 l borş 1 pahar orez 1 pahar smântână 1 ou crud 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 lingură sare
Mod de preparare:
Cureţi carnea, o tai bucăţi şi o speli în mai multe ape reci, apo o aşezi într-o oală mai mare, torni apă cât să o acoperi şi o pui la fiert. Laşi să dea în clocot, arunci apa, speli oala şi carnea, adaugi 2 l de apă rece şi o pui la fiert, la foc potrivit.
După 30 de minute, adaugi 2 morcovi curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi felii pe lung, ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi 1 lingură cu sare. Fierbi ciorba în continuare până când se înmoaie legumele.
Opăreşti orezul 10 minute, arunci apa şi-l laşi în apă rece. Fierbi borşul separat şi-i iei spuma. Adaugi orezul scurs, borşul, leuşteanul şi pătrunjelul tocate mărunt în supa în care a fiert carnea. Stingi focul după un minut şi dregi ciorba de miel cu smântâna bătută cu oul crud.
Serveşti ciorba de miel fierbinte.