Ciorbă de miel

20 aprilie 2014   Rețete

Nimic nu se compară cu o ciorbă de miel servită împreună cu familia în ziua de Paşte.

Ingrediente:

1 cap de miel ½ kg coaste 2 morcovi 6-8 cepe verzi 4 fire usturoi cu frunze 1 l borş 1 pahar orez 1 pahar smântână 1 ou crud 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 lingură sare

Mod de preparare:

Cureţi carnea, o tai bucăţi  şi o speli în mai multe ape reci, apo o aşezi într-o oală mai mare, torni apă cât să o acoperi şi o pui la fiert. Laşi să dea în clocot, arunci apa, speli oala şi carnea, adaugi 2 l de apă rece şi o pui la fiert, la foc potrivit.

După 30 de minute, adaugi 2 morcovi curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi felii pe lung, ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi 1 lingură cu sare. Fierbi ciorba în continuare până când se înmoaie legumele.

Opăreşti orezul 10 minute, arunci apa şi-l laşi în apă rece. Fierbi borşul separat şi-i iei spuma. Adaugi orezul scurs, borşul, leuşteanul şi pătrunjelul tocate mărunt în supa în care a fiert carnea. Stingi focul după un minut şi dregi ciorba de miel cu smântâna bătută cu oul crud.

ciorba de miel

Serveşti ciorba de miel fierbinte.

ciorba de miel

Coaste de miel marinate

Coaste de miel marinate

Carne de miel cu legume

Carne de miel cu legume

Cotlete de miel in sos rosu

Cotlete de miel in sos rosu

Mai multe