Ciorbă de perişoare

25 noiembrie 2013   Rețete

Dificultate mică Porţii 4 Preparare 50

Ingrediente:

2 l apă

1 l borş

2 cepe medii

3 morcovi

1 ardei gras roşu

1 păstârnac

½ ţelină

1 roşie mare

pătrunjel şi mărar

3 linguri de ulei

500 g carne tocată combinată (porc şi vită)

2 ouă

1 ceapă medie

100 g orez

sare şi piper

Mod de preparare:

Tai şi dai prin răzătoare toate legumele. Le pui într-o oală cu puţin ulei, mai puţin roşia şi ardeiul gras, şi le laşi la călit câteva minute. Când s-au înmuiat, adaugi apa şi după 10 minute, roşia şi ardeiul gras. Laşi la fiert 30 minute.

Între timp, faci amestecul pentru perişoare. Într-un bol, pui carnea, orezul, un vârf de sare, piper, 2 ouă şi pătrunjelul tocat. Amesteci bine. Cu mâinile umezite în permanenţă, modelezi perişoarele, de dimensiunea unei nuci.

Când majoritatea legumelor sunt gata, adaugi borşul şi biluţele de carne, pe rând. Laşi să fiarbă până când acestea ridică la suprafaţă. Spre sfârşit, sărezi şi presari pătrunjelul. Închizi focul şi acoperi oala cu un capac.

Serveşti, dacă vrei, cu smântână.

Mai multe