Ciorbă de văcuţă cu cartofi
Nu vă era poftă de o ciorbă de văcuţă cu cartofi? Nimic mai simplu. Şi aşa poţi începe săptămâna cu o delicioasă ciorbă care va fi pe gustul tuturor.
Ingrediente pentru ciorbă de văcuţă cu cartofi
500 g carne de vită 500 g cartofi 3 linguri ulei 1 ceapă 1 ardei gras roşu 2 linguri pastă de roşii 1 foaie de dafin 1 crenguţă cimbru sare piper
Mod de preparare pentru ciorbă de văcuţă cu cartofi
Se prăjeşte uşor carnea tăiată bucăţele, se adaugă puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Când apa scade, se adaugă din nou apă şi se lasă să fiarbă până când carnea este bine pătrunsă. Separat, se căleşte ceapa şi ardeiul gras tăiate mărunt până se înmoaie, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă 15 minute. Se adaugă carnea fiartă, foaia de dafin, crenguţa de cimbru, pasta de roşii, sare şi piper, după gust. Se completează cu apă caldă pentru a se obţine o supă ceva mai consistentă şi se lasă să fiarbă 15 minute, la foc mic. Se serveşte ciorba de văcuţă cu cartofi caldă.