Ciorba de varză cu afumătură
Ciorba de varză cu afumătură, o reţetă minunată pentru o zi rece de iarnă.
Ciorba de varză cu afumătură
O ciorbă cu ingrediente de sezon, varză şi afumătură, care se prepară uşor, ideală pentru o zi rece de iarnă.
Dificultate mică/Preparare/1 h 30'/6 porţii
Ingrediente:
1 varză de 400 g
1 kg coaste de porc afumate
1 ceapă
1 morcov
½ ardei roşu
1 roşie
200 ml suc de roşii
sare, piper
cimbru uscat
pătrunjel proaspăt
Ciorba de varză cu afumătură
Mod de preparare:
Tai coastele, le pui într-o oală, la foc mic şi le rumeneşti sub capac. Între timp, pregăteşti legumele. Ceapa şi ardeiul le tai cubuleţe, iar morcovul îl dai prin răzătoare. Pui legumele peste coaste şi le laşi la călit 5-7 minute, amestecând frecvent. Torni 2,5 l de apă şi laşi ciorba să fiarbă, la foc mic, o oră, apoi adaugi varza tăiată fâşii subţiri, roşia cubuleţe şi sucul de roşii.
Potriveşti gustul de sare şi piper. Mai laşi ciorba pe foc 20 de minute. La final, pui cimbru şi pătrunjel tocat, după gust şi o serveşti fierbinte.
FOTO: PROFIMEDIA