Ciuperci marinate

20 august 2016   Rețete

Istoricii artei culinare încă nu au putut stabili cu exactitate momentul în care oamenii au început să conserve fructele şi legumele. Abia prin anul 2400 î.H., în India Antică, s-au pus primii castraveţi la murat, în saramură sau în apă în care se turna o cantitate de zeamă de lămâie. Oţetul a fost folosit mult mai târziu la conservarea legumelor.

Ingrediente

500 g ciuperci 2 morcovi 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 130 ml oţet 250 ml apă 5 căţei usturoi sare 2 foi dafin câteva boabe piper câteva boabe ienibahar câteva boabe muştar 1 linguriţă zahăr

Mod de preparare

Speli ciupercile şi le laşi la scurs. Le tai, dacă sunt mari, în jumătate. Le opăreşti în apă cu sare câteva minute, apoi le scurgi iar. Fierbi apa cu oţetul, adaugi piperul, ienibaharul, muştarul, dafinul, sarea şi zahărul şi laşi să dea în clocot 5 minute. Tai morcovii felii, speli ardeii, îi cureţi de cotor şi seminţe şi îi tai fâşii.

Aşezi în borcane ciupercile, morcovii, usturoiul feliat şi ardeii. Pui cuţite sub borcane şi torni zeama fierbinte. Închizi borcanele şi după ce s-au răcit le depozitezi într-un loc răcoros.

Mai multe