Ciuperci umplute reţetă de post
26 septembrie 2019
Rețete
Ţii post şi nu mai ştii ce să mănânci? Încearcă această reţetă de ciuperci umplute, o masă sănătoasă şi saţioasă, potrivită pentru orice post de peste an.
Ciuperci umplute reţetă de post
Ingrediente
- 8 ciuperci medii
- 2 roşii
- 1 ceapă
- 100 g caşcaval vegetal
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- mărar, pentru ornat
Mod de preparare
1 Speli ciupercile, îndepărtezi picioruşele şi dai pălăriile deoparte. Cureţi ceapa şi o mărunţeşti, apoi o căleşti 2-3 minute în ulei. Adaugi picioruşele ciupercilor tocate, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi laşi pe foc până scade toată zeama. După ce amestecul s-a răcorit, adaugi roşiile spălate şi tocate cubuleţe.
2 Pui un praf de sare în fiecare pălărie şi le umpli. Presari caşcaval vegetal ras, le aşezi în tavă şi le gratinezi la cuptor, la foc mediu, 15-20 de minute, apoi le ornezi cu mărar tocat.