Clătite cu brânză la cuptor, o bunătate
Ce e simplu, este şi bun! Iar aceste clătite cu brânză sunt pur şi simplu delicioase!
Ai nevoie de
Pentru clătite
150 g făină
6 ouă
500 ml lapte
120 g smântână pentru frişcă
50 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
1 praf sare
Pentru umplutură
250 g brânză de vaci dulce
80 g unt
100 g zahăr pudră
1 linguriţă coajă de lămâie
50 g stafide
Pentru topping
4 gălbenuşuri
200 g smântână
50 g zahăr pudră
2 linguri lapte
Pentru decor
miez de nucă
zmeură
Cum se prepară clătitele
Pentru clătite, baţi ouăle cu smântâna, zahărul şi sarea. Adaugi făina cernută şi amesteci bine pentru a evita formarea cocoloaşelor. La final, răstorni, în fir subţire, laptele ţinut la temperatura camerei. Torni câte puţin din aluat într-o tigaie încinsă, antiaderentă. Coci fiecare clătită pe ambele părţi.
Pentru umplutură, baţi brânza cu blenderul vertical, apoi o amesteci cu untul moale, zahărul pudră şi coaja de lămâie. La final, adaugi stafidele.
Umpli clătitele cu crema de brânză, apoi le aranjezi pe o tavă tapetată şi o dai la cuptor, la 160° C 15 minute.
Între timp pregăteşti toppingul. Amesteci bine gălbenuşurile cu smântâna, zahărul pudră şi laptele. Torni toppingul peste clătite şi dai tava din nou la cuptor alte 15 minute. Când clătitele s-au răcit, le decorezi cu zmeură proaspătă şi miez de nucă.