Clătite cu brânză şi fructe

25 octombrie 2014   Rețete

Dacă ai o sâmbătă plină, dar nu ai timp, deşi ai poftă, să prepari ceva dulce, te poţi descurca repede şi uşor cu aceste clătite.

Ingrediente aluat

2 ouă 1 cană cu lapte ¾ cană cu făină un praf de sare ulei pentru prăjit

Pentru umplutură

2 pachete brânză de vaci

1 borcan (850 g) cu compot de caise

1 lingură cu smântână

1 ceaşcă stafide

1 fiolă esenţă cu rom

scorţişoară

Mod de preparare

Se pun stafidele să se umfle în apă caldă cu esenţă de rom. Se face aluatul din ouă, făină, lapte şi sare şi se coc clătitele. Brânza se freacă cu lingura şi apoi se pune smântâna. Se adaugă stafidele scurse de apa în care s-au umflat.

Câteva caise bine scurse se taie cubuleţe care se pun peste brânză şi cu acest amestec se umplu clătitele. Se aduc la masă presărate cu scorţişoară şi garnisite cu caise din compot.

sursa foto: Fotolia

Mai multe