Clătite cu carne tocată

16 aprilie 2016   Rețete

Clătitele nu trebuie să fie neapărat dulci, ci pot fi umplute şi cu carne.

De ce ai nevoie pentru clătite cu carne tocată

Pentru clătite:

2 ouă

400 ml lapte

1 vârf de cuţit sare

210 g făină

Pentru umplutură:

1 ceapă mare

300 g carne tocată amestec

1 linguriţă boia

2 linguri ulei

sare

piper

100 g roşii decojite

1 ardei gras verde

50 ml smântână

1 legătură pătrunjel

făină

2 ouă

pesmet

ulei pentru prăjit

Cum se prepară clătite cu carne tocată

Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele şi sarea şi adaugi treptat făina. Îţi iese un aluat subţire. Ungi cu puţin ulei o tigaie de teflon şi prăjeşti clătite subţiri.

Căleşti ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei, adaugi carnea, boiaua, sare şi piper, după gust. Pui roşiile şi ardeiul gras tocate mărunt şi laşi 15 minute. La sfârşit, adaugi smântâna şi pătrunjelul verde tocat.

Pui amestec de carne pe clătite, întinzi bine, pliezi capetele şi rulezi. Baţi bine cu un tel două ouă cu un praf de sare.

Treci rulourile de clătite prin făină, prin ou bătut şi pesmet şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc. Se servesc cu salată de legume.

Mai multe