Clătite cu carne tocată
Clătitele nu trebuie să fie neapărat dulci, ci pot fi umplute şi cu carne.
De ce ai nevoie pentru clătite cu carne tocată
Pentru clătite:
2 ouă
400 ml lapte
1 vârf de cuţit sare
210 g făină
Pentru umplutură:
1 ceapă mare
300 g carne tocată amestec
1 linguriţă boia
2 linguri ulei
sare
piper
100 g roşii decojite
1 ardei gras verde
50 ml smântână
1 legătură pătrunjel
făină
2 ouă
pesmet
ulei pentru prăjit
Cum se prepară clătite cu carne tocată
Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele şi sarea şi adaugi treptat făina. Îţi iese un aluat subţire. Ungi cu puţin ulei o tigaie de teflon şi prăjeşti clătite subţiri.
Căleşti ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei, adaugi carnea, boiaua, sare şi piper, după gust. Pui roşiile şi ardeiul gras tocate mărunt şi laşi 15 minute. La sfârşit, adaugi smântâna şi pătrunjelul verde tocat.
Pui amestec de carne pe clătite, întinzi bine, pliezi capetele şi rulezi. Baţi bine cu un tel două ouă cu un praf de sare.
Treci rulourile de clătite prin făină, prin ou bătut şi pesmet şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc. Se servesc cu salată de legume.