Clătite cu ciuperci, pui şi smântână

15 octombrie 2017   Rețete

Şi rapide şi gustoase! Şi pe gustul multora! Aşa că nu mai pierde vremea şi prepară reţeta noastră de clătite cu ciuperci, pui şi smântână, urmând recomnadile de noastre. Nu vei fi dezamăgit de rezultat!

Clătite cu ciuperci, pui şi smântână - Ingrediente

Pentru aluatul de clătite 500 ml apă minerală 2 ouă 1 praf de sare 250 g făină

500 g ciuperci

1 piept de pui

2 cepe

1 ardei gras verde

2 linguri de ulei

1 lingură pastă de tomate

2 linguri smântână

50 ml vin alb

1 legătură pătrunjel

sare

piper

Clătite cu ciuperci, pui şi smântână - Cum se prepară

Se fac opt clătite care se ţin la cald. Ciupercile se spală, se curăţă şi se taie mărunt. Ceapa şi ardeiul se curăţă şi se taie julien. Pieptul de pui se spală, se curăţă de pieliţă, dacă are, şi se taie fâşii. Într-o cratiţă, se pune uleiul la încins şi se rumeneşte pieptul de pui. Acesta se scoate şi se pun ceapa şi ardeiul, care se călesc până se înmoaie. Se adaugă ciupercile, pieptul de pui, sare, piper, vinul şi se lasă pe foc până scade zeama. Se adaugă pasta de tomate şi se mai lasă câteva minute. Se ia cratiţa de pe foc, se pun smântâna şi pătrunjelul tocat. Se umplu clătitele cu compoziţia de ciuperci şi se servesc calde,

ca aperitiv.

Mai multe