Clătite cu ricotta: reţetă fără zahăr
Cofetăria modernă are la îndemână o diversitate de ingrediente din care poţi pregăti dulciuri dietetice, dar savuroase. Aceste clătite sunt atât de bune, încât nici nu-ţi va veni să crezi că nu conţin zahăr!
Ingrediente
Pentru clătite:
300 ml lapte
2 ouă
250 g făină
1 lingură cacao
1 praf de sare
1 linguriţă esenţă de vanilie
30 ml ulei
Pentru umplutură:
300 g ricotta
10 g îndulcitor
coaja rasă de la 1 portocală bio
ciocolată neagră fără zahăr, opţional
Pentru clătite, mixezi ouăle cu făina, cacaua şi sarea. Torni laptele şi omogenizezi. Prăjeşti clătitele într-o tigaie antiaderentă, ungând tigaia cu puţin ulei la fiecare clătită.
Laşi brânza ricotta la scurs într-o sită, 30 de minute. O transferi într-un bol, adaugi îndulcitorul, coaja rasă de portocală şi, dacă doreşti, ciocolata fără zahăr mărunţită. Omogenizezi şi umpli clătitele cu acest amestec. Le decorezi după preferinţă.
FOTO Shutterstock