Clătite de post cu bere
Probabil că unele gospodine ştiu deja mai multe reţete de prăjituri de post cu bere sau borş. Acestea ies pufoase, foarte gustoase şi săţioase. Berea, consumată echilibrat, este aliment şi este foarte hrănitoare, mai ales în deserturi. Este bine să luaţi o bere mai bună, evident fără alcool.
Clătitele de post cu bere sunt excelente oricând, cu orice fel de umplutură. Aşadar, iată o reţetă pe care trebuie să o încerci. Dacă nu ţii post neapărat, poţi face umplutura cu brânză de vaci şi stafide sau dacă vrei să faci clătite umplute cu ciuperci şi pui cu sos de smântână sunt excelente aceste clătite pufoase.
Ingrediente Clătite de post cu bere:
- 1 doză bere fără alcool - 3 linguri zahăr - 2 linguri ulei - 400 g făină integrală - 1 plic praf de copt - 1 praf scorţişoară - Coajă rasă de lămâie sau portocală - Esenţă de vanilie sau migdale - Un praf de sare
Mod de preparare:
Se freacă bine zahărul cu uleiul, peste care se toarnă berea, bătând continuu cu un tel. Se adaugă şi esenţa, apoi se toarnă în ploaie făina şi praful de copt. Se bate bine cu telul, să nu se facă acele mici cocoloaşe. Se poate face la fel de bine şi la blender.
Când este gata, se lasă la odihnit timp de 10 minute, spuma de bere trebuie să se aşeze, altfel vor ieşi găurite clătitele. Se coc într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, turnând un polonic pentru fiecare clătită.
Ca umplutură se pot folosi gemurile de caise, de afine, de căpşuni sau alte fructe dulci dacă vrei mai dulce. Pasta de curmale este iar o idee excelentă. Dacă nu vrei foarte dulce, poţi face o compoziţie cu ciuperci, astfel sunt excelente şi pentru masa de prânz.
Dacă vrei o cremă de ciocolată de post, poţi folosi 100 de grame de ciocolată amăruie de post, 3 linguri de zahăr şi 2 linguri de apă sau lapte de migdale. Se pun într-o crăticioară, se amestecă bine până se obţine crema, la foc mic.