Clătite umplute cu varză murată

20 ianuarie 2016   Rețete

Folosit cu precădere în preparate cu varză, chimenul poate da o aromă specială şi tocăniţelor de miel, fripturilor de porc sau gâscă şi cartofilor copţi. În bucătăria ungurească, acest condiment este folosit pentru a parfuma gulaşul, brânzeturile, aperitivele şi toate mâncărurile consistente. Foloseşte chimen şi la prepararea acestor clătite umplute cu varză murată.

Clătite umplute cu varză murată - Ingrediente (10 clătite)

Pentru clătite 150 g făină integrală 50 g făină albă 2 ouă sare circa 300 ml lapte puţin ulei pentru prăjit

Pentru umplutură

1 ceapă mare

100 g bacon

2 linguri ulei

500 g varză murată

1 linguriţă seminţe de chimen

2 cârnaţi picanţi

Clătite umplute cu varză murată - Mod de preparare

Se bat ouăle cu un vârf de cuţit de sare şi laptele. Se adaugă treptat ambele tipuri de făină cernută în prealabil, amestecându-se bine. Se pune aluatul la figider să se odihnească 30 de minute. Se taie baconul fâşii subţiri şi se căleşte împreună cu ceapa tocată mărunt în 2 linguri de ulei încins. Se adaugă varza murată tocată fideluţă, chimenul, puţină apă şi se lasă să fiarbă, acoperit, 15-20 de minute. Se coc clătitele, rând pe rând, şi se ţin la cald. Se aşază pe fiecare clătită varză călită şi felii subţiri de cârnaţi, se rulează cât mai strâns şi se servesc.

Mai multe