Clătite umplute cu varză murată
Folosit cu precădere în preparate cu varză, chimenul poate da o aromă specială şi tocăniţelor de miel, fripturilor de porc sau gâscă şi cartofilor copţi. În bucătăria ungurească, acest condiment este folosit pentru a parfuma gulaşul, brânzeturile, aperitivele şi toate mâncărurile consistente. Foloseşte chimen şi la prepararea acestor clătite umplute cu varză murată.
Clătite umplute cu varză murată - Ingrediente (10 clătite)
Pentru clătite 150 g făină integrală 50 g făină albă 2 ouă sare circa 300 ml lapte puţin ulei pentru prăjit
Pentru umplutură
1 ceapă mare
100 g bacon
2 linguri ulei
500 g varză murată
1 linguriţă seminţe de chimen
2 cârnaţi picanţi
Clătite umplute cu varză murată - Mod de preparare
Se bat ouăle cu un vârf de cuţit de sare şi laptele. Se adaugă treptat ambele tipuri de făină cernută în prealabil, amestecându-se bine. Se pune aluatul la figider să se odihnească 30 de minute. Se taie baconul fâşii subţiri şi se căleşte împreună cu ceapa tocată mărunt în 2 linguri de ulei încins. Se adaugă varza murată tocată fideluţă, chimenul, puţină apă şi se lasă să fiarbă, acoperit, 15-20 de minute. Se coc clătitele, rând pe rând, şi se ţin la cald. Se aşază pe fiecare clătită varză călită şi felii subţiri de cârnaţi, se rulează cât mai strâns şi se servesc.