Cocteil cu mere şi struguri

23 august 2013   Rețete

Suprinde-ţi invitaţii în weekend cu un cocteil de mere şi struguri. Pentru şi mai multă savoare, foloseşte mere ionatan şi struguri roşii aromaţi.

Ingrediente:

2 l apă 500 g struguri roşii (tămâioasă) 500 g mere 250 g zahăr un păhărel de tărie (ţuică) 1 lămâie

4

25 min

mică

Speli merele, le cureţi de sâmburi şi le tai felii. Strugurii îi speli şi cureţi boabele de pe ciorchine. În tr-un vas, pui apa, zahărul, merele, strugurii, coaja de lămâie şi fierbi totul 15 minute.

Adaugi zeama de lămâie, opreşti focul şi strecori lichidul. Îl laşi până ce se răceşte, îl amesteci cu tăria şi-l bagi la frigider. Se serveşte cu cuburi de gheaţă, cu felii de măr şi cu lămâie. Poţi adăuga şi scortişoară.

Mai multe