Cod în sos de vin roşu cu ciuperci

13 decembrie 2017   Rețete

Ai poftă de o porţie de peşte? Încearcă reţeta de cod în sos de vin roşu cu ciuperci.

Ingrediente Pentru peşte 4 bucăţi file cod făină ulei sare piper Pentru ciuperci 1 ceapă tocată 250 g ciuperci 2 căţei de usturoi pisaţi 150 ml supă de pui sau vită 80 ml vin roşu 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură unt pătrunjel tocat, după gust

Condimentezi peştele cu sare şi piper, după gust. Îl treci prin puţină făină, apoi îl rumeneşti în ulei, în jur de 2-3 minute, pe fiecare parte. Scoţi pe o farfurie.

Sotezi ceapa şi ciupercile, aproximativ 3 minute. Amesteci cu usturoiul şi 1 linguriţă de făină, 1 minut. Combini cu supa şi vinul roşu. Laşi să dea în clocot şi ţii pe foc până când sosul începe să se îngroaşe, 1-2 minute. Opreşti focul şi încorporezi zeama de lămâie şi untul, până ce acesta se topeşte în totalitate. Serveşti peştele cu sosul de ciuperci şi pătrunjel.

Sursa https://salu-salo.com

https://salu-salo.com

Mai multe