Conopidă ca în Austria

23 septembrie 2014   Rețete

O reţetă uşoară cu conopidă care poate servi drept fel principal în zilele de post.

Ce ai nevoie › 1 conopidă › 2 linguri făină › 125 ml smântână vegetală › 1 praf de nucşoară › 2 linguri pesmet › 3 linguri margarină › sare › piper alb

Se curăţă conopida, se desface bucheţele, se lasă 15 minute în apă cu sare, apoi se clăteşte. Se acoperă cu apă şi se fierbe al dente, după care se scurge (dar se păstrează 125 ml de apă pentru sos).

Se unge cu o lingură de margarină şi se presară cu pesmet o formă termorezistentă. Se încinge margarina rămasă, se adaugă făina şi se căleşte puţin. Se adaugă apa fierbinte păstrată de la fierberea conopidei şi se lasă pe foc până dă în

clocot, după care se dă să se răcească. Se adaugă smântâna, se omogenizează şi se condimentează cu nucşoară, piper şi sare, pentru a fi picant. Se pune conopida în formă, deasupra se toarnă sosul, se presară cu pesmet şi cu fulgi de unt rece.

Se gratinează în cuptorul încins la 200° C aproximativ 20 de minute.

Mai multe