Conopidă caramelizată, pe pat de orez
14 mai 2020
Rețete
Dacă eşti vegetarian sau vegan, acest preparat e perfect pentru tine: hrănitor, plin de arome, delicios. Încearcă-l şi tu!
Ingrediente
- 1 conopidă mare
- 3 căţei usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- 4 linguri sos soia
- 2 linguri sos sweet chilli
- 1 lingură ulei de susan
- sare şi piper, după gust
- verdeaţa preferată, pentru decor
- orez fiert, pentru garnitură
Speli conopida şi o rupi bucheţele. Faci o marinadă din sosul de soia, sosul sweet chilli, uleiul de susan, uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, piper, şi sare (dacă mai e cazul, pentru că sosul de soia e deja sărat). Pui conopida în marinată, amesteci bine, apoi o aranjezi în tavă.
Coci la foc mediu, 30 de minute, până ce conopida se caramelizează.
O serveşti caldă, cu orez fiert şi decorezi cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock