Cordon bleu de miel
Ca idee pentru masa festivă din zilele de Paşti, iată o reţetă de cordon bleu, în care combini gustul delicios al cărniţei de miel, cu caşcaval şi şuncă, servit alături de cartofi şi salată, spre satisfacţia întregii familii.
De ce ai nevoie ca să prepari cordon bleu de miel:
6 felii piept de miel fără coaste 6-7 felii caşcaval feliat 6-7 felii şuncă presată 100 g pesmet 100 g făină 4 ouă sare piper ulei, pentru prăjit
Pentru garnitură:
500 g cartofi
sare
ierburi aromate de sezon
ulei
salată de sezon
Cum prepari cordon bleu de miel:
Speli, usuci şi condimentezi fiecare bucată de piept, o baţi uşor cu ciocanul pentru şniţele, apoi o întinzi pe un tocător. Deasupra fiecăreia pui o felie de caşcaval, una de şuncă, rulezi şi prinzi ruloul cu o scobitoare. Baţi ouăle cu sare şi piper după gust. Treci fiecare rulou prin făină, ou bătut şi pesmet şi le prăjeşti în ulei încins, la foc mediu, până se rumenesc.
Pentru garnitură, cureţi cartofii de coajă, îi tai cubuleţe şi-i pui la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, îi stropeşti cu ulei şi-i condimentezi cu ierburi aromate. Serveşti cordon bleu cu cartofi natur şi salată de sezon.