Cornuleţe de la bunica
Gustul acestor cornuleţe vanilate îţi va aduce aminte de vremurile copilăriei. Se fac uşor şi nu necesită coacere îndelungată.
Ingrediente:
1 pachet de unt (sau de margarină) 200 g nuci măcinate 1 praf de copt 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 praf de sare făină cât cuprinde 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
1h
mică
Mod de preparare:
Freci untul (sau margarina) cu nucile măcinate, adaugi praful de copt (stins cu zeamă de lămâie), praful de sare şi adaugi făina treptat, până obţii un aluat consistent şi uniform.
Întinzi aluatul în foaie.
Tai pătrate cu latura de 8 cm şi le rulezi sub formă de cornuleţe.
Aşezi cornuleţele pe o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Le coci circa 25 de minute, la temperatură potrivită. Le pudrezi calde cu zahăr aromatizat cu vanilie.