Coroniţă cu caşcaval şi ierburi aromatice, reţeta pas cu pas

19 august 2017   Rețete

Şi tu poţi prepara această delicioasă pâine cu caşcaval. În plus, ierburile aromatice îi vor da o savoare deosebită, iar mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor se va răspândi în toată bucătăria.

Ai nevoie de următoarele ingrediente

Pentru aluat: ● 2 ouă ● 12 g drojdie proaspătă ● 1 lingură zahăr ● 250 ml lapte ● 500 g făină cernută ● 25 ml ulei ● ½ linguriţă sare ● 75 g unt topit Pentru uns: ● 4-5 căţei de usturoi, zdrobiţi ● 100 g unt topit ● cimbru tocat, după gust ● 150 g caşcaval ● 2-3 crenguţe rozmarin tocat ● unt, pentru uns tava

Cum prepari coroniţa cu caşcaval şi ierburi aromatice

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci drojdia cu zahărul până devine lichidă, torni 20 ml de lapte călduţ, pui 2 linguri cu vârf de făină şi omogenizezi compoziţia. Laşi maiaua să crească 30 de minute, într-un loc cald.

Între timp, amesteci usturoiul zdrobit cu cimbrul şi cu rozmarinul. Torni în fir subţire untul topit călduţ şi amesteci ca să se combine ingredientele cu care vei unge pâinea.

Încorporezi în maia gălbenuşurile, uleiul, albuşurile bătute spumă tare, adaugi făina rămasă, în ploaie, şi sarea. Amesteci bine şi torni din laptele rămas, până obţii un aluat moale. Îl frămânţi 30 de minute, până când nu se mai lipeşte de degete, apoi adaugi untul călduţ. Împătureşti aluatul, fără să îl frămânţi, până se încorporează untul. Presari puţină făină, îl acoperi cu un prosop şi îl laşi să crească într-un loc cald. Întinzi un sul nu foarte gros, tai cu un cuţit bucăţi mici şi formezi biluţe de aceeaşi mărime.

Dai caşcavalul prin răzătoarea mică şi îl pui într-un vas. Dai biluţele prin compoziţia de unt cu usturoi, le scoţi cu o lingură şi le treci prin caşcavalul ras. Tapetezi o formă de guguluf cu unt şi aşezi biluţele de aluat, unele lângă altele. Formezi mai multe straturi. Dai tava la cuptorul încins până se rumeneşte pâinea.

Mai multe