Cotlete cu sos de piper verde
Cotlete de porc la tigaie cu sos cremos, aromat abundent, sună foarte ademenitor ca fel principal, alături de o salată de sezon.
De ce ai nevoie ca să faci cotlete cu sos de piper verde:
4 cotlete de porc sare piper ulei
1 lingură piper verde
2 căţei usturoi
50 ml coniac
150 g smântână pentru gătit
40 g unt
1 linguriţă muştar
sare
Pentru sos, topeşti untul, pui boabele de piper şi usturoiul zdrobit, le căleşti câteva minute, apoi torni coniacul şi laşi să se evapore alcoolul. Adaugi smântâna, puţin câte puţin, amestecând continuu, apoi muştarul şi un praf de sare.
Ţii la foc mic, amestecând din când în când, până se îngroaşă sosul, apoi îl laşi deoparte. Încingi puţin ulei într-o tigaie şi frigi cotletele, date cu sare şi piper, apoi le dai la cuptor 10-15 minute. Le laşi cel puţin 10 minute, apoi le serveşti cu sos.