Cotlete de porc în sos de usturoi şi vin alb

14 februarie 2018   Rețete

Apetisante şi îmbietoare, cotletele de porc în sos de usturoi şi vin te vor cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

3 cotlete de porc 1 linguriţă mix de condimente 2 linguri unt 5 căţei de usturoi, zdrobiţi 50 g zahăr brun 60 ml vin alb cimbru, după gust pătrunjel tocat, după gust sare piper

Mod de preparare – Cotlete de porc în sos de usturoi şi vin alb

Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Condimentezi bucăţile de carne cu mixul de condimente, cimbru, sare şi piper, după gust. Topeşti 1 lingură de unt într-o tigaie şi rumeneşti cotletele de porc 3-4 minute, pe fiecare parte. Scoţi pe o farfurie.

Căleşti usturoiul în untul rămas aproximativ 1 minut. Adaugi zahărul brun şi vinul. Potriveşti de gust cu cimbru, sare şi piper. Întorci cotletele de porc în tigaie şi le acoperi cu sosul. Dai la cuptor 6-8 minute, în funcţie de cât de făcută preferi friptura. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa https://whatsinthepan.com

https://whatsinthepan.com

Mai multe