Cotlete de porc în sos de usturoi şi vin alb
Apetisante şi îmbietoare, cotletele de porc în sos de usturoi şi vin te vor cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
3 cotlete de porc 1 linguriţă mix de condimente 2 linguri unt 5 căţei de usturoi, zdrobiţi 50 g zahăr brun 60 ml vin alb cimbru, după gust pătrunjel tocat, după gust sare piper
Mod de preparare – Cotlete de porc în sos de usturoi şi vin alb
Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Condimentezi bucăţile de carne cu mixul de condimente, cimbru, sare şi piper, după gust. Topeşti 1 lingură de unt într-o tigaie şi rumeneşti cotletele de porc 3-4 minute, pe fiecare parte. Scoţi pe o farfurie.
Căleşti usturoiul în untul rămas aproximativ 1 minut. Adaugi zahărul brun şi vinul. Potriveşti de gust cu cimbru, sare şi piper. Întorci cotletele de porc în tigaie şi le acoperi cu sosul. Dai la cuptor 6-8 minute, în funcţie de cât de făcută preferi friptura. Serveşti cu pătrunjel.