Covrigei acoperiţi cu ciocolată, o gustare crocantă şi dulce

28 februarie 2020   Rețete

Ştiu, covrigeii, de obicei, se consumă de-a gata, aşa săraţi cum sunt. Dar ce-ar fi să transformi o gustare banală într-una mai delicioasă şi... dulce? Ciocolata este preferata tututor, chiar şi a covrigeilor.

Ciocolata de calitate este o sursă eficientă de fibre, fier, magneziu, cupru şi mangan, dar şi de antioxidanţi. Compuşii activi din cacao scad şansele de a te confrunta cu tensiune arterială sau cu probleme ale inimii şi poate îmbunătăţi funcţionarea creierului. Totodată nu orice fel de ciocolată din comerţ este şi benefică sănătăţii tale şi, mai ales, nu exagera consumul de ciocolată. Consumul excesiv de ciocolată poate cauza migrenă şi poate fi asociat cu osteoporoza, dar şi cu creşterea în greutate.

Ciocolata de calitate

Consumul excesiv

Ingrediente

  • 1 tabletă ciocolată cu lapte sau amăruie
  • 1 linguriţă unt, de preferat cel de cocos
  • 80 g covrigei săraţi

Mod de preparare

Topeşti ciocolata împreună cu untul la bain marie, acel proces de gătire în baie de abur. Dai recipientul cu ciocolata deoparte şi adaugi covrigeii. Pe un platou în care ai aşezat o hârtie de copt, aşezi covrigeii. Pui gustarea la frigider timp de 10-15 minute.

Repeţi acelaşi proces: îmbibarea în ciocolată şi lăsatul la rece.

Poftă bună!

Foto: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Covrigei cu cacao

Covrigei cu cacao

Mai multe