Cozi de vită, la cuptor
Pentru o cină delicioasă şi extrem de saţioasă avem o reţetă genială pentru tine. Prepară aceste cozi de vită, la cuptor, pentru o masă pe cinste!
Cozi de vită, la cuptor
Ingrediente
- 2 cozi de vită
- 2 linguri ulei
- 2 cepe
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 kg roşii
- 2 căţei usturoi
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 1 frunză dafin
- 2 morcovi
- sare, după gust
- piper, după gust
- boabe de piper, după gust
- 2 crenguţe rozmarin, pentru decor
- ardei iute, pentru decor
Mod de preparare
1 Dai roşiile prin răzătoare şi le laşi deoparte.
2 Speli carnea, o cureţi de pieliţe, o usuci, o tai, o prăjeşti în ulei pe toate părţile, o scoţi şi o laşi la cald. Tai ceapa mărunt şi o pui la călit în grăsimea în care ai prăjit carnea, când devine sticloasă, adaugi usturoiul şi ardeii feliaţi, amesteci, potriveşti de sare şi piper, le laşi cam 2 minute şi răstorni roşiile. După 10 minute, pui dafinul, boiaua şi bucăţile de carne.
3 Torni apă clocotită atât cât să fie acoperite ingredientele, adaugi boabe de piper şi dai vasul la cuptorul încins, acoperit cu folie. După 2 ore, îndepărtezi folia, adaugi morcovii feliaţi şi mai ţii încă 1 oră. Dacă e cazul, mai poţi turna puţină apă clocotită. Serveşti mâncarea presărată, dacă vrei, cu rondele de ardei iute şi cu crenguţe de rozmarin.