Cozonac cu cacao
În ziua de Crăiciun trebuie să pui un cozonac pe masă. Iată o reţetă simpla si delicioasă de cozonac cu cacao!
Ingrediente:
Pentru aluat: 500 g făină 150 ml lapte drojdie cât o nucă 1 ou 100 g unt topit 1 praf de sare 50 g zahăr 100 g stafide hârtie pentru copt
1 ou
150 g mac
1 lingură scorţişoară
2 linguri cacao
150 ml lapte
100 g zahăr
40 g unt topit
2 linguri rom
200 g zahăr pudră
2 linguri apă caldă
50 g unt topit
Mod de preparare:
Pentru aluat dizolvi în laptele cald, zahărul şi drojdia. Cerni făina într-un castron, pui sarea, torni amestecul de lapte, untul şi oul. Frămânţi bine şi îl laşi la dospit, acoperit, la loc cald. Pentru umplutură, pui macul în laptele călduţ, adaugi untul, amestecând energic, oul şi restul ingredientelor. Laşi deoparte până se răceşte. Presari făină pe un blat şi întinzi aluatul.
Pui umplutura, netezeşti şi rulezi cozonacul. Întinzi o hârtie pentru copt într-o tavă, pui aluatul, laşi la crescut şi, din când în când, îl ungi cu untul topit. Dai la cuptorul încins pentru aproximativ 40 de minute.
Pentru decor, amesteci zahărul pudră cu romul şi cu apa călduţă. După ce cozonacul cu cacao trece testul scobitorii îl ungi, cu o pensulă, cu amestecul de zahăr pudră. Laşi acest cozonac cu cacao la răcit.