Cozonac cu cacao

6 decembrie 2013   Rețete

În ziua de Crăiciun trebuie să pui un cozonac pe masă. Iată o reţetă simpla si delicioasă de cozonac cu cacao!

Ingrediente:

Pentru aluat: 500 g făină 150 ml lapte drojdie cât o nucă 1 ou 100 g unt topit 1 praf de sare 50 g zahăr 100 g stafide hârtie pentru copt

1 ou

150 g mac

1 lingură scorţişoară

2 linguri cacao

150 ml lapte

100 g zahăr

40 g unt topit

2 linguri rom

200 g zahăr pudră

2 linguri apă caldă

50 g unt topit

Mod de preparare:

Pentru aluat dizolvi în laptele cald, zahărul şi drojdia. Cerni făina într-un castron, pui sarea, torni amestecul de lapte, untul şi oul. Frămânţi bine şi îl laşi la dospit, acoperit, la loc cald. Pentru umplutură, pui macul în laptele călduţ, adaugi untul, amestecând energic, oul şi restul ingredientelor. Laşi deoparte până se răceşte. Presari făină pe un blat şi întinzi aluatul.

Pui umplutura, netezeşti şi rulezi cozonacul. Întinzi o hârtie pentru copt într-o tavă, pui aluatul, laşi la crescut şi, din când în când, îl ungi cu untul topit. Dai la cuptorul încins pentru aproximativ 40 de minute.

Pentru decor, amesteci zahărul pudră cu romul şi cu apa călduţă. După ce cozonacul cu cacao trece testul scobitorii îl ungi, cu o pensulă, cu amestecul de zahăr pudră. Laşi acest cozonac cu cacao la răcit.

Cozonac cu migdale

Cozonac cu migdale

Cozonac glazurat cu ciocolata

Cozonac glazurat cu ciocolata

Cozonac cu cacao si rahat

Cozonac cu cacao si rahat

Mai multe